Matbørsen er vinner av Mangfoldsprisen 2019

Ved Matbørsen Stokke har halvparten av de ansatte bakgrunn fra 26 ulike land. Bedriften ble tildelt Mangfoldsprisen 2019 under regjeringens integreringskonferanse.

Sist oppdatert: 24. september 2019

– Gratulerer til Matbørsen Stokke! Dere viser virkelig hvilken kompetanse og verdi som ligger i mangfold, og hva norsk arbeids- og nøringsliv kan få ut en bevisst satsing. Jeg håper og tror dere vil inspirerer andre bedrifter, sier kunnskaps -og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Mangfoldsprisen er regjeringens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Både store og små virksomheter kan bli nominert til prisen, og alle kan nominere arbeidsgivere de mener utmerker seg i mangfoldsarbeidet.

Mange gode mangfoldsbedrifter

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har mottatt over 350 forslag til prisvinnere. 6 regionale juryer, ledet av IMDi, har hatt jobben med å velge ut 12 regionale vinnere, fordelt på to kategorier; små virksomheter og mellomstore/store virksomheter.

– Det er mange gode mangfoldsbedrifter, og konkurransen har vært hard. De seks virksomhetene, som nå har en plass på pallen, viser vei inn i et moderne og inkluderende norsk arbeidsliv. Vår velferdsmodell er avhengig av at kompetansen og ressursene til den enkelte blir tatt i bruk, sier fungerende direktør for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet Halwan Ibrahim.

Prisen går til ledere og ansatte som vet og viser at det som gjør oss ulike også gjør oss sterkere sammen.

– Et stabilt fotfeste i arbeidslivet er en viktig forutsetning for at mennesker med innvandrerbakgrunn skal lykkes i Norge. Gjennom Mangfoldsprisen ønsker regjeringen å motivere arbeidsgivere til økt bevissthet om verdien av mangfold og ulik bakgrunn som ressurs for virksomheten, sier Sanner.

Ansatte fra 26 ulike land

Ved Matbørsen Stokke har nesten halvparten av de totalt 230 ansatte bakgrunn fra 26 ulike land, og bedriften kan vise til mangfold både i ledelsen og blant de ansatte. Bedriften tilrettelegger for språkopplæring og fagbrev for sine ansatte. Matbørsen er en bedrift som tilbyr praksisplasser og arbeidstrening i et tett samarbeid med Føniks og NAV.

– Vi er opptatt av mennesker og vi jobber hver dag for å ta vare på menneskene våre og gjøre en god jobb, sånn at de trives i bedriften. Og med 26 nasjoner, som vi har, så er det både krevende, men det er også veldig lærerikt, så denne prisen betyr veldig mye for alle sammen, sier Dag Freddy Henriksen, administrerende direktør i Matbørsen.

– Fortsatt er det vanskelig for mange innvandrere å komme inn i jobb. Står man utenfor arbeidslivet, står man ofte også utenfor andre fellesskap. Heldigvis er det mange virksomheter som tenker annerledes, og som ansetter folk på tvers av bakgrunn, språk og nasjonalitet fordi de ser at det gir en ekstra verdi for virksomheten. Derfor er Mangfoldsprisen viktig, avslutter kunnskaps -og integreringsminister Jan Tore Sanner. 

Dag Freddy Henriksen, administrerende direktør i Matbørsen,  mottar diplom som vinner av Mangfoldsprisen 2019 fra kunnskaps- og integreringsminsiter Jan Tore Sananer

Dag Freddy Henriksen, administrerende direktør i Matbørsen, mottar diplom som vinner av Mangfoldsprisen 2019 fra kunnskaps- og integreringsminiter Jan Tore Sanner. Foto: Trygve Indrelid

Prisvinnere 2019

Årets mangfoldsvirksomhet 2019: Matbørsen

 

Små bedrifter:

Gull: Septer AS, Brumunddal

Sølv: Tomma rensefisk AS, Nesna kommune

Bronse: A. Våge, Volda

 

Mellomstore og store bedrifter:

Gull: Matbørsen, Stokke i Vestfold

Sølv: Brødrene AA, Hyen – Gloppen kommune

Bronse: Stormberg, Kristiansand

 

Les mer om vinnerne og Mangfoldsprisen. 

Fant du det du lette etter?