Samarbeid om Introduksjonsprogram i Agder

IMDi inviterer deg som er programrådgiver eller leder i kommunene i Agder til en kompetansehevende samling om introduksjonsprogrammet.

Sist oppdatert: 19. september 2023

Tidspunkt

28.-29. november 2023 Legg i kalender

Sted

Clarion hotell Ernst, Kristiansand Se på kart

Arrangør

IMDi, i samarbeid med Agder fylkeskommune og NAV.

Påmelding Ekstern lenke Påmeldingsfrist: 14. november 2023

På bakgrunn av høye ankomster av fordrevne fra Ukraina, ble samtlige kommuner i landet anmodet om å bosette i 2022 og 2023. Dette innebærer at det er mange kommuner som ikke har tilbudt introduksjonsprogram etter integreringsloven tidligere og det er mange nyansatte i kommunene. IMDi tilby derfor kompetansehevende samlinger fordelt utover i landet, i samarbeid med fylkeskommunene og NAV.

Under samlingen vil du bl.a. få en innføring i integreringsloven, nærmere kjennskap til fylkeskommunens rolle og samarbeidet med NAV med særlig fokus på korte, arbeidsrettede kvalifiseringsløp. Vi vil også bruke mye tid på arbeid med ulike case.

Hovedmålgruppen for denne samlingen er programrådgivere og ledere Agder. Nyansatte vil bli prioritert, men mer erfarne ansatte er også velkomne til å melde seg på samlingen.

Dersom samlingen blir fullbooket forbeholder vi oss retten til å kunne prioritere deltakelse slik at nyansatte får delta, samt at alle kommuner får deltatt med representanter. Det kan da være at kommuner som har meldt på mange deltakere må prioritere hvem som skal få delta. De det gjelder vil vi kontakte direkte.

Program for dagen vil bli lagt ut senere, men tema vil være rammene for introduksjonsprogrammet, med særlig fokus på arbeidsrettet introduksjonsprogram.

Tidspunkt for samlingen:

  • Tirsdag 28. november kl. 10.00 - 16.30, med felles middag kl. 18.00
  • Onsdag 29. november kl. 09.00 - 14.30

IMDi dekker deltakeravgift og felles middag på kvelden. Kommunene må selve bestille og dekke reisekostnader og overnatting.

Fant du det du lette etter?