Rapport for minoritetsrådgivernes og integreringsrådgivernes arbeid i 2019

Tallene fra 2019 viser først og fremst at et større tjenesteapparat innebærer at flere saker avdekkes og at flere barn og ungdom får hjelp og veiledning fra hjelpeapparatet.

Utgitt: Mai 2020

Alle som bor i Norge har rett til å leve frie liv. Derfor blir arbeidet mot tvangsekteskap, kjønnslemlestelse, æresrelatert vold og negativ sosial kontroll en stadig viktigere del av myndighetenes arbeid på integreringsfeltet.

For å kunne forvalte vårt ansvar på dette området er IMDi avhengige av tett kontakt med målgruppen og jevnlig rapporteringer fra minoritetsrådgivere og integreringsrådgivere for å kunne følge med på utviklingen. Tallene fra 2019 viser først og fremst at et større tjenesteapparat innebærer at flere saker avdekkes og at flere barn og ungdom får hjelp og veiledning fra hjelpeapparatet.

Selv om vi fortsatt mangler forskning for å kunne presist anslå det totale omfanget av negativ sosial kontroll og æresrelatert vold, vet vi stadig mer om fagfeltet.

Rapporteringen fra IMDis minoritetsrådgivere og integreringsrådgiverne 2019 viser at tvangsekteskap, kjønnslemlestelse, æresrelatert vold og negativ sosial kontroll utgjør en betydelig barriere mot barn og unges frihet i Norge i dag. IMDi vil derfor fortsette å trappe opp innsatsen på området i tiden som kommer. 

Se flere rapporter om

IMDis arbeidnegativ sosial kontroll og tvangsekteskap.

Fant du det du lette etter?