Søkekriterier (åpne / lukke)
Arkivert

Gammelt innhold vises ikke i utlistingen. Huk av for å vise funn fra arkiverte nyheter.

Oversikter

48 sak(er)

 • Siste oppdateringer:

  Dette må du vite om bruk av tolk

  Ved språkbarrierer er tolking nødvendig for å sikre likeverdige tjenester. Når må du bruke tolk? Hvordan bestiller du kvalifisert tolk? Og hvordan forbereder og gjennomfører du en tolket samtale? På våre tolkesider finner du råd og veiledning.

  28. juni 2018

 • Ny rapport:

  Innvandring og integrering i norske medier

  Personer med innvandrerbakgrunn kommer til orde i to prosent av alle medieoppslag i 2017. Dette er likt som i 2009, selv om innvandrerandelen i befolkningen har økt siden den gang.

  28. juni 2018

 • Aktuelt

  Nye endringer i introduksjonsloven

  Kommunene får plikt til å tilby opplæring i norsk for asylsøkere, og målgruppa for introduksjonsprogram og norskopplæring utvides med medlemmer av barnefamilier og enslige mindreårige med begrenset oppholdstillatelse.

  18. juni 2018

 • Meld deg på:

  Fagverksted 2018: Kvalifisering – døråpner til arbeid

  Flyktninger og innvandrere med lite skolegang kan ha en krevende vei til arbeid. På IMDis fagverksted til høsten kan du lære mer om hvordan din kommune kan lykkes med å få dem i jobb. Meld deg på fagverksted i Trondheim, Bergen eller på Gardermoen!

  14. juni 2018

 • Aktuelt:

  Integreringsløftet – veien videre (ekstern lenke)

  Hvordan sikre bedre resultater i integreringsarbeidet og bidra til at flere kommer i jobb? På integreringsseminaret fredag 15. juni skisserte statsråd Jan Tore Sanner veien videre. Opptak fra seminaret er tilgjengelig på regjeringen.no.

  14. juni 2018

 • Ny ressurs:

  Veiledning i introduksjonsprogrammet (ekstern lenke)

  Hvordan kan veiledningen bidra til bedre resultater i introduksjonsprogrammet? KS har samlet tips, suksesshistorier og bakgrunnsmateriale for deg som jobber med programmet i kommunene.

  5. juni 2018

 • Aktuelt

  Nytt verktøy for arbeidspraksis

  Hvordan få til en god match mellom en deltaker i introduksjonsprogram og en praksisplass? Hvordan formidle deltakere til praksis raskt og sikre god oppfølging? Inkluderingspakken gir deg verktøy du trenger.

  28. mai 2018

 • Aktuelt:

  Fagmøte om overføringsflyktninger fra Kongo (ekstern lenke)

  Av de 2120 overføringsflyktningene norske kommuner skal ta imot i år, vil 1000 være fra Kongo. Vil du vite mer om landet, arbeidet med bosetting i Norge og erfaringer med kongolesiske flyktninger? Se opptak fra vårt fagmøte 30. mai.

  28. mai 2018

Vis flere