Fagverksted 2024 

Sammen skaper vi muligheter

Sist oppdatert: 14. juni 2024

Program

Fagverksted logo
Endringer kan forekomme.

Fra hovedscenen:

 • Åpning
  Libe Rieber-Mohn, direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet    
 • Med verden i lomma
  Cecilie Hellestveit, konflikt- og folkerettsforsker ved Folkerettsinstituttet og spesialrådgiver ved Norges institusjon for menneskerettigheter
 • Hvordan forbereder vi oss på endringer i samfunnet og verden rundt oss?   
  Janne Skalleberg, endringsleder og Vibeke Holm, innovasjonspådriver, UDI 
 •  Veien til B1
  Hanne Lauvik, seniorrådgiver, Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse
 • Snart 100 000 flyktninger til Norge siden 2022 – hvordan går det egentlig?

  Kristian Rose Tronstad, forskningssjef NIBR
 • Mangfold – en styrke for arbeidsgiver?
  Sumeet Singh Patpatia, Global Head of Diversity, Inclusion and Belonging Shibsted (kun i Trondheim)
 • Veien til jobb- slik tenker en arbeidsgiver

  Espen Skorstad, entrepreneur og psykolog (kun på Gardermoen) 

 • Inkludering – hotellets DNA 

  Ayser Amseth, Comfort Hotel Børsparken 
 • Senk skuldrene!  
  Kave Rashidi, lege og spaltist 

   

Læringsverksted:

 • Handelslappen: Kompetansebeviset som åpner dører inn i arbeidslivet
 • Kvænangen: Skape egen bedrift - etablererkurs for flyktninger.
 • Horten: Veien til jobb – via praksis og fire hjul
 • Larvik: Fleksibel norskopplæring i en digital verden
 • Ulstein: Bru til arbeid
 • Notodden: Opplæringsløp i skole og helse

Krasjkurs:

 • Krasjkurs # 1: Nye utdanningsmuligheter for deltakere i introduksjonsprogram
 • Krasjkurs # 2: Migrasjonshelse - hva bør du ha med deg i møte med flyktninger?  
 • Krasjkurs # 3: Innovasjon - nytt og nyttig

Innledere og foredragsholdere

Konferansier Ammal Ahmed Haj Mohamed

2 Ammal, foto Matthis Kleeb.jpgAmmal begynte nylig å jobbe i Norsk PEN. Før Norsk PEN jobbet hun som rådgiver ved direktøren sitt kontor i IMDi. Hun er tidligere leder av Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, leder for satsningsområdet mangfold, inkludering og tilhørighet på Sentralen (Sentralen MINT). Hun ble i 2022 listet som en av stjerneskuddene i «33 under 33 stjerneskudd innen politikk og kulturlivet» for sitt arbeid og aktivisme».

Foto: Matthis Kleeb

Libe Rieber-Mohn

3 Libe Rieber-Mohn, Foto_Erik_Thallaug.jpg

Libe Rieber-Mohn har vært direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet siden 2016 og har erfaring fra akademia, offentlig sektor og politikk. Hun er utdannet sosiolog med grad fra Universitet i Oslo.

Hun har jobbet som vitenskapelig assistent ved Institutt for Samfunnsforskning, vært politisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, gruppeleder for Arbeiderpartiets bystyregruppe i Oslo, statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet og varaordfører i Oslo. Under pandemien ledet Libe to ekspertgrupper for å begrense smitte i innvandrerbefolkningen.

Foto: Erik Thallaug

Janne Skalleberg

Janne Skalleberg (UDI) Foto Nora Lie.jpg

Janne er endringsleder i UDI og jobber med å kontinuerlig forberede og tilpasse virksomheten til endringer i samfunnet og verden rundt oss som påvirker hvordan og hvilke tjenester UDI skal levere.

Hun har lang erfaring på utlendingsfeltet og jobber i krysningspunktet mellom virksomhetsstyring og organisasjonsutvikling.

Foto: Nora Lie

Vibeke Holm

Vibeke Holm (UDI) Foto privat.jpgVibeke jobber som innovasjonsdriver i Digitaliseringsavdelingen i UDI.

Hun har lang erfaring fra arbeid med læring, kultur og endringsprosesser på utlendingsfeltet, og er opptatt av hvordan bruke ny teknologi til å skape menneskevennlige samfunn.

Foto: Privat

Cecilie Hellestveit

Cecilie H .pngCecilie er konflikt og folkerettsforsker ved Folkerettsinstituttet og spesialrådgiver ved Norges institusjon for menneskerettigheter, med fartstid fra Midtøsten og Øst-Europa. Hellestveit er arabisk-, fransk-, spansk- og russisk- ´talende og har fulgt utviklingen i Midtøsten over i tre tiår. Hun er tilknyttet NIM som spesialrådgiver og forsker ved folkerettsinstituttet.

Hellestveit har vært nestleder i Flyktninghjelpen, medlem i UNE/Stornemnd, og har arbeidet med skjæringspunktet mellom krig/fred/flyktninger teoretisk og praktisk. Hellestveit arbeider særlig geopolitiske utviklingstrekk og skjæringspunktet mellom krig og fred.

Foto: Privat

Hanne Lauvik

Hanne Lauvik foto privat.jpgHanne er seniorrådgiver i Avdeling for norskprøver i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.

Hun har jobbet med prøver i norsk siden 2012, med spesielt fokus på å måle produktive ferdigheter på høyere nivåer.

Foto: Privat

Kristian Rose Tronstad

Kristian Tronstad Foto Sonja Balci OsloMet.jpgKristian er forskningssjef ved By- og regionforskningsinstituttet NIBR på OsloMet. Han har mer enn over 20 års erfaring med analyser av innvandring og innvandreres integrering og levekår.

I de senere år har han vært involvert i flere prosjekter som sammenligner bosettings- og integrerigspolitikken i nordiske og europeiske land. 

Foto: Sonja Balci OsloMet

Sumeet Singh Patpatia

Sumeet Singh Patpatia.jpgSumeet er Schibsteds første globale leder for mangfold, inkludering og tilhørighet. Han har en mastergrad i Science in Business og økonomi fra Handelshøyskolen BI. Han har bred erfaring fra multinasjonale selskaper, hvor han har jobbet med blant annet innovasjon. I tillegg har han lang erfaring med å bygge mangfold i samfunnet. Han har etablert og ledet organisasjonen Young Sikhs og det årlige arrangementet «Den norske turbandagen». Sumeet sitter også i styret for HR Norge, IN/LAB og Oslo Nye Teater, og er medlem av Rådet for flerkulturelle minoriteter i Oslo, utnevnt av Oslo bystyre.

Foto: Emma-Sofia Olsson Shibsted

 

Espen Skorstad 

341_21_Skorstad_160_linkdin.jpgEspen Skorstad er entrepreneur og psykolog. Hans ekspertise ligger i å kombinere moderne teknologi og vitenskapelig psykologi, i områder som rekruttering og lederutvikling. Han var en av gründerne av selskapet cut-e (solgt til Aon) og arbeider i dag som CEO i Fairsight. Fairsight er et firma som ønsker å gjøre rekruttering mer rettferdig og sikre at kandidater som tidligere ofte havnet utenfor, nå havner innenfor. Han har tidligere jobbet med organisasjoner som Manchester United, NBIM, Telenor og Facebook. Han er forfatter av boken «Rett person på rett plass» (Gyldendal) som beskriver bruk av psykologiske tester og intervjuer i rekruttering. 

Foto: 

Ayser Amseth

Ayser Amseth foto privat 2.jpgAyser er 28 år og kommer opprinnelig fra Palestina. Han jobber som resepsjonssjef på Comfort Hotel Børsparken.

Ayser begynte som resepsjonist i 2021, og ble leder 2022. 

Foto: Privat

Kaveh Rashidi

Kaveh Rashidi Foto Jorunn Valle Nilsen.jpgKaveh er fastlege og spesialist i allmennmedisin, og et kjent ansikt som samfunnsdebattant og prisvinnende lege.

Ved siden av sin praksis som lege er han spaltist i Aftenposten og har podkasten Helseopplysningen på Podme.

På Fagverksted skal Kaveh snakke om hvordan du kan senke skuldrene, og ta vare på deg selv i rollen som hjelper. 

Foto: Jorunn Valle Nilsen

Therese Sivertsen

Therese Sivertsen foto KS.jpgTherese er spesialrådgiver i avdeling Kvalitetsutvikling i KS og skal bidra i krasjkurset «Innovasjon – nytt og nyttig».  Hun har i mange år jobbet med innovasjonsverktøy og -metodikk som gode verktøy til bruk i tjenesteutvikling i kommunal sektor. Sivertsen har lang erfaring fra både kommunesektoren og KS, og har også jobbet med velferdsteknologi, tjenestedesign og kommunikasjon. Hun har en særlig forkjærlighet for verktøy og metoder som har lav terskel for bruk og som kan anvendes i det daglige, når vi vet at det er krevende å sette av mye tid, ressurser og kapasitet til nettopp innovasjons- og utviklingsarbeid. Innovasjonsguiden er derfor ett eksempel på nettopp det.  

Foto: KS

Mehdi Farshbaf

Mehdi Farshbaf 1.jpgMehdi er sjefspsykolog i Barne- og familieetaten i Oslo kommune og skal holde innovasjonskurset om migrasjonshelse. Han har utstrakt erfaring med arbeid med flyktninger både innen kommune- og spesialisthelsetjeneste. Mehdi er utdannet psykolog fra Universitet i Oslo og er psykologspesialist innen klinisk voksenpsykologi. Han har mye erfaring med klinisk arbeid med marginaliserte barn og unge, samt arbeid med voksne med komplekse traumer. Mehdi sitter i Helsedirektoratets Fagråd for innvandrerhelse og Nasjonalt forum for forebygging av selvmord. I tillegg har han en spalte i Magasinet psykisk helse og vært medforfatter i pensumboken «Psykiatri for helsefag».

Foto: The human aspect

Fant du det du lette etter?