Vennene mine sviktet meg

Jeg trodde aldri at vennene mine kunne gjøre noe sånt mot meg.

En gutt og to jenter ser på en mobiltelefon

De tre musketere


Fatima, Kadra og meg. Det har alltid vært oss tre, helt siden barneskolen.
Alle tre kommer fra familier som kan være ganske strenge til tider når det gjelder kropp og klær. Men bak den lukkende døren på rommet til Kadra, så kunne vi utforske så mye vi ville, og bare late som om vi var som de supersexy og glamorøse kjendisene vi fulgte på Insta og Snap. Vi kunne ikke vise oss slik foran andre, men vi tok masse tullebilder for oss selv.

Kjærlighet ved første fall


En ting vi pratet mye om var Yossuf. Den flotteste, kjekkeste og den kuleste gutten på hele skolen. Han går i trinnet over oss, og er bare helt nydelig. Alle tre var kjempeforelska i han. Her om dagen skjedde noe som var helt utrolig på vei til engelsktimen.
Jeg var for sent ute og måtte skynde meg. Jeg løp bortover korridoren og rett på Yossuf som kommer ut fra doen. Traff han så hardt at jeg mista balansen og falt rett ned. Noe så innmari flaut!

Men han var bare så kul, han hjalp meg opp på en benk, spurte om han skulle følge meg til helsesøster og om det gikk bra. Etter ei stund fikk jeg heldigvis samla meg såpass at jeg sa at jeg tror det går bra.

Seriøst – jeg dauer, han visste hvem jeg var og hadde lagt merke til meg!

Da vi møttes samme kveld på rommet til Kadra, og jeg endelig fikk fortalt hva som hadde skjedd, ble de like gira som det jeg var, og jeg måtte fortelle hva som hadde skjedd flere ganger. Vi endte opp med å prate om det kjeeempelenge. De sa at de trodde Yossuf hadde vært så kul fordi han syntes synd på meg og ikke fordi han likte meg. Jeg ble skikkelig skuffa!

Vennskapet mugner


I dagene som fulgte sendte Yossuf fler og fler blikk og smil til meg, og så begynte han å sende morsomme bilder og meldinger på Snap. Jeg var så forelska og glad – plapra i vei om alt til venninnene mine og merka egentlig ikke at både Kadra og Fatima ble mer og mer mugne og stille. Da Yossuf og jeg begynte å date trakk Kadra og Fatima seg unna, og hver gang jeg foreslo at vi skulle treffes var de opptatt med andre ting.

Jeg var skikkelig skuffa over at bestevenninnene mine var så kjipe, men samtidig var jeg så opptatt av Yossuf og tentamen at jeg ikke tenkte så mye over det.

Min verden rakner


Da jeg kom på skolen etter tentamen merka jeg at noe var skikkelig galt. Hver gang jeg nærma meg, så trakk folk seg unna, de slutter å snakke og når jeg går forbi hører jeg latter og hvisking og horeordet…. De viste hverandre mobilene sine og det må være meg de snakker om..... Jeg er ble så redd, jeg ante jo ikke hva slags faenskap var dette.

Det var ikke før Nora i klassen slenger en ekkel kommentar til meg, og viste meg telefonen sin at jeg skjønte det! Det var de tullebildene vi tok hjemme hos Kadra og de er delt slik at alle kan se de!

Det er helt krise nå!!

Hva skal jeg gjøre?

 

heart-tekstboks
Du er ikke alene

Kjenner du deg igjen ? 

Har du opplevd at noen har filmet deg eller har spredt dine private bilder i sosiale medier? Deling av nakenbilder og videoer er en straffbar handling som kan føre til alvorlige konsekvenser for de som har gjort det.
Ta kontakt med politiet med engang på: 02800 og be om hjelp.

Det kan også være godt å prate med en voksen person som du er trygg på, og som kan være en støtte under en vanskelig situasjon som dette.
Ta derfor kontakt med en minoritetsrådgiver, en rådgiver eller en lærer.

 

Mine rettigheter

Privatliv

Du har rett til et privatliv og respekt for din personlige identitet. Ingen – verken hjemme eller andre steder – skal overvåke deg, snoke, sjekke mobilen din og andre ting som er private, eller bestemme hvordan du ønsker å utvikle deg som person. Det er bare når de som har ansvaret for deg har et behov for å beskytte deg mot noe farlig eller skadelig, at de kan foreta inngrep i ditt privatliv og personvern. Utover dette skal de støtte deg, trøste deg, hjelpe deg når du trenger det, og være gode veiledere i ditt daglige liv.

Foreldre, eller andre som har ansvar for barnet, skal gi barnet stadig større selvråderett med alderen og fram til det fyller 18 år.

Ung.no har laget en oversikt over hvilke rettigheter vi har i løpet av livet.