Ny podcast "Bak lukka dører"

I IMDis egen podcast på 6 episoder "Bak lukka dører" blir dere kjent med unge mennesker som deler historier. Om både det utrygge og trygge som skjer bak lukka dører. Hør alle episodene her!

I podcasten "Bak lukka dører" blir dere kjent med unge mennesker som deler historier fra livet sitt. Historier om ulike veier til frihet, om dilemmaene, fortvilelsen, ensomheten og styrken ved å komme seirende ut. Dette er historier om både det utrygge og trygge som skjer bak lukka dører.

Podcasten er produsert av IMDis egne minoritetsrådgivere Azra, Bano, Helene og Hero i samarbeid med PortaPod. Alle seks episodene vil ligger her, samt på Spotify og iTunes.

Teaser

Du kan også spille av teaseren i Spotify:

1. episode: "Fanget i utlandet"

Hvert år befinner det seg ungdommer på flyplasser rundt om i hele Norge, redde og nervøse for hva som venter dem idet de kommer til utlandet. I noen tilfeller er sikkerhetskontrollen i Norge den siste muligheten til å be om hjelp. Der stanser reisen for noen. Noen velger allikevel å reise.

Du kan også spille av episoden i Spotify:

2. episode: "Kjære bror"

Hvorfor hører vi ofte at gutter ikke snakker om følelser?

«De har lyst til å snakke om det, alle har lyst til å snakke om det. Du får en eller annen tid hvor du har lyst til å snakke om det som presser deg innvendig og du vet ikke hvem du skal gå til, men det er den tida du ordlegger deg best.» Hør Rohats historie her.

Du kan også spille av episoden i Spotify:

3. episode: "Ulike veier til frihet"

Hvordan er det egentlig å vokse opp i et miljø som allerede har bestemt hvordan du skal leve - når alt du selv ønsker er å finne ut hvem du vil være?

«Frihet er en følelse av å ikke miste noe. For meg så handler det om å ikke miste deg selv.»

Hør Rahmas historie.

Du kan også spille av episoden i Spotify:

4. episode: "Melaninrik"

Som dramatiker og skuespiller motiveres Julian veldig av ting som han sliter med å akseptere med seg selv. Ting som er tabuer, som han opplever i nærmiljøet eller i samfunnet generelt.

«Jeg prøver å se serier som har melaninrike skuespillere som ikke spiller stereotypifiserte roller. Ikke sant. Det er veldig viktig for meg for å få den anerkjennelsen av at: Se her nå, her er en historie som du finnes i.»

Hør Julians historie her.

Du kan også spille av episoden i Spotify:

5. episode: "Alt er lov(e) med Alan"

I alt er lov(e) blir vi kjent med Alan som plutselig måtte pakke bagen og flytte ut da han kom ut som homo på insta.

«Jeg har det bra, for det som skjedde med en gang jeg gikk ut døra etter den konfrontasjonen med faren min var at: nå kan jeg leve livet mitt.»

Hør Alans historie her.

Du kan også spille av episoden i Spotify:

6. episode: "Alt er lov(e)"

Hva gjør du når du kommer ut som skeiv, men de du er mest glad i ikke aksepterer den delen av deg?

«Jeg har et miljø innad i mitt miljø som er andre skeive, svarte, kvinner med muslimsk og kristen bakgrunn.  Der føler jeg meg veldig hjemme.»

Hør Maruwas historie her.

Du kan også spille av episoden i Spotify:

Minoritetsrådgiver
ER BRA Å HA NÅR..

Opplever du at friheten din er begrenset? Kanskje lever du et dobbeltliv?  Er du det vanskelig å leve opp til alle forventninger både på skolen og hjemme?

Da er minoritetsrådgivere bra å ha. De finnes på noen skoler og kan gi gode råd og også skaffe hjelp fra andre om det er behov for det. Hvis skolen din ikke har minoritetsrådgiver, kan du snakke med rådgiver, sosiallærer eller helsesykepleier.

Ta meg vekk!