Rapportlansering: Diskrimineringserfaringer blant muslimer i Norge

På oppdrag for IMDi har Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret) og Likestillingssenteret KUN utarbeidet rapporten «Diskrimineringserfaringer blant muslimer i Norge».

Sist oppdatert: 8. mars 2023

Tidspunkt

7. mars 2023 11.30-13.30 Legg i kalender

Sted

Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo (Kronesalen) Se på kart

Arrangør

IMDi Send e-post til arrangør

Forskerne bak rapporten har undersøkt hvordan slik diskriminering påvirker muslimers følelse av tilhørighet og samfunnsdeltagelse i Norge, og er knyttet til Handlingsplan mot diskriminering av og hat mot muslimer.

Forskning på vilkårene for muslimer i dagens Norge har i hovedsak vært rettet mot innvandrere, og fokusert på grad av integrering. Denne rapporten retter seg primært mot erfaringer blant personer som identifiserer seg som muslimer. Gjennom både kvalitative og kvantitative metoder, tar rapporten for seg erfaringer og synspunkter til en bredt sammensatt gruppe av informanter. Prosjektet undersøker også hvordan ulike og sammensatte identiteter henger sammen med opplevd diskriminering (interseksjonalitet). Rapporten er utarbeidet av Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret) på oppdrag for IMDi. 

PROGRAM

11:30 Dørene åpner og enkel lunsjservering

12:00 Velkommen v/ analysesjef Ena Pinjo (ordstyrer) 

12:05 Innledende ord v/ IMDis direktør Libe Rieber-Mohn 

12:10-12:35 Presentasjon av funn v/ Likestillingssentret KUN

12:35-12:45 Spørsmål fra salen 

12:45-13:10 Panelsamtale: Betina Belegu (rep. IMDis ungdomspanel), Cornelia Kristiansen (sjefsredaktør Medier24), Marita Kristiansen (Fung. avdelingsleder IMDi)

13:10-13:20 Avsluttende ord v/ statssekretær Nancy Lystad Herz 

 

 
Fant du det du lette etter?