Informasjonskapsler på imdi.no

IMDi bruker ulike statistikkverktøy og informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å sikre kvaliteten og brukeropplevelsen.

Sist oppdatert: 22. februar 2023

Statistikk

IMDi bruker statistikkverktøyene Google Analytics og Siteimprove til å samle inn statistikk om hvordan imdi.no blir brukt slik at vi kan utvikle og forbedre nettstedet vårt. Informasjonen som samles inn sier noe om hvordan besøkende bruker nettstedet, for eksempel antall sidevisninger, antall besøk, hvordan de kom inn på nettstedet og informasjon om nettleser.

Vi har skrudd på funksjonen «anonymizeIP» for at IP-adressen din ikke blir lagret hos Google og Siteimprove.

Informasjonskapsler (cookies)

De fleste nettsteder i dag bruker informasjonskapsler. Dette er en tekstfil som, ved besøk på et nettsted, legges i din nettlesers minne.

IMDis nettsted bruker informasjonskapsler. Vi gjør dette for å forbedre brukeropplevelsen. Vi samler inn besøksstatistikk via standardverktøy for dette, som vi benytter for å gjøre nettstedene våre bedre for deg som bruker.

Dette nettstedet benytter følgende informasjonskapsler:

  • _ga og _gid: Google Analytics, webstatistikk
  • Nmstat, siteimproveses, hubspotutk og _hstc: Siteimprove, webstatistikk

Ved å besøke vårt nettsted samtykker du i at vi setter informasjonskapsler i din nettleser. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av informasjonskapsler, kan du trekke tilbake ditt samtykke. Dette gjør du ved å endre innstillingene i nettleseren din. Vær imidlertid oppmerksom på at dette kan føre til at nettstedet vårt ikke fungerer optimalt.

For mer informasjon, se datatilsynet.no.

Nyhetsbrev

For å abonnere på IMDis nyhetsbrev, må du opplyse om hvilken e-postadresse nyhetsbrevet skal sendes til. Vi bruker ikke e-postadressen din til andre formål enn å sende deg nyhetsbrev.

Vi samarbeider med den amerikanske leverandøren Mailchimp om utsendelse av nyhetsbrev og administrering av abonnenter. Det er Mailchimp som lagrer e-postadressen din, og de har undertegnet en databehandleravtale med IMDi når det gjelder behandling av personopplysninger.

Når vi sender ut et nyhetsbrev, fører vi statistikk over bruken, hvor mange som leser og hva som leses. Dette kan ikke spores tilbake til den enkelte bruker.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Lenke til avmelding finner du i hvert nyhetsbrev du mottar. Når du har meldt deg av, sletter vi e-postadressen din fra Mailchimp. Det samme gjelder e-postadresser som ikke lenger er i bruk.

Fant du det du lette etter?