Invitasjon til Samling: Samarbeid om Introduksjonsprogram Vestland

IMDi inviterer deg som er programrådgiver eller leder i kommunene i Vestland til en kompetansehevende samling om introduksjonsprogrammet.

Sist oppdatert: 27. mai 2023

Tidspunkt

24.-25. mai 2023 Legg i kalender

Sted

Scandic Bergen City Se på kart

Arrangør

IMDi, i samarbeid med Vestland fylkeskommune, KS og NAV. Send e-post til arrangør

Påmeldingsfrist: 10. mai.

På bakgrunn av høye ankomster av fordrevne fra Ukraina, ble samtlige kommuner i landet anmodet om å bosette i 2022 og 2023. Dette innebærer at det er mange kommuner som ikke har tilbudt introduksjonsprogram etter integreringsloven tidligere. IMDi tilby derfor kompetansehevende samlinger fordelt utover i landet, i samarbeid med fylkeskommunene, KS og NAV.

Under samlingen vil du blant annet få en innføring i integreringsloven, nærmere kjennskap til fylkeskommunens rolle og samarbeidet med NAV med særlig fokus på korte, arbeidsrettede kvalifiseringsløp. Vi vil også bruke mye tid på arbeid med ulike case.

Hovedmålgruppen for denne samlingen er programrådgivere og ledere i Vestland. Nyansatte vil bli prioritert, men mer erfarne ansatte er også velkomne til å melde seg på samlingen.

Dersom samlingen blir fullbooket forbeholder vi oss retten til å kunne prioritere deltakelse slik at nyansatte får delta, samt at alle kommuner får deltatt med representanter. Det kan da være at kommuner som har meldt på mange deltakere må prioritere hvem som skal få delta. De det gjelder vil vi kontakte direkte.
Program for dagen vil bli lagt ut senere, men tema vil være rammene for introduksjonsprogrammet, med særlig fokus på arbeidsrettet introduksjonsprogram.

Tidspunkt for samlingen:

  • Onsdag 24. mai kl. 10.00 - 16.30, med felles middag kl. 18.00
  • Torsdag 25 mai kl. 09.00 - 14.30

IMDi dekker deltakeravgift og felles middag på kvelden. Kommunene må selve bestille og dekke reisekostnader og eventuell overnatting.

Fant du det du lette etter?