Sunndal kommune er vinner av Bosettings- og integreringsprisen 2020

Integrerings- og mangfoldsdirektoratets direktør Libe Rieber-Mohn annonserte i dag vinneren av IMDis bosettings- og integreringspris.

Sist oppdatert: 13. november 2020

sunndal_bosettingspris2020.JPG
Ordfører Ståle Refstie i Sunndal kommune i Møre og Romsdal tok stolt i mot bosettings- og integreringsprisen 2020.

Sunndal kommune vant prisen for sitt gode arbeid med bosetting og integrering av flyktninger. Kommunen stakk av med prisen i konkurranse med fem andre kommuner: Asker, Gjøvik, Randaberg, Tromsø og Voss.

Årets vinner har tidligere vært nominert to ganger, både i 2013 og 2015. Det viser at dette er en kommune og et lokalsamfunn som har gjort en solid innsats over lang tid. Det at de har jobbet målrettet med bosetting, kvalifisering og inkludering av flyktninger i en årrekke gir nå uttelling.

Juryen fremhever at årets vinner kan skilte med integrering som et hovedsatsningsområde, og at det er godt forankret i både politisk og administrativ ledelse i kommunen. Kommunen er fremoverlent og har tydelige mål i sine planer og strategier. De har mål om at flyktningene skal få en varig tilknytning til arbeidslivet og tett samarbeid med næringslivet. Juryen har også vektlagt i sin begrunnelse at kommunen er spesielt dyktig på å kvalifisere for overgang til videregående utdanning. Deltakere i utdanningsrettede løp kan ta videregående skole og fagbrev i ett. I tett samarbeid med fylkeskommunen. På menyen står både helse og oppvekstfag, helsefagarbeider, barne- og ungdomsarbeider og byggfag.

Kommunen sier selv om sitt eget tilbud til flyktninger: Introduksjonsprogrammet skal være flyktningers første arbeidsplass, med et heldagsprogram og regler som ellers i norsk arbeidsliv. Dette er en god tilnærming

Bosettings- og integreringsprisen (tidligere kun bosettingsprisen) ble opprettet og delt ut av IMDi for første gang under integreringskonferansen i Bergen i 2008. Prisen har siden den gangen blitt delt ut årlig. Bosettings- og integreringsprisen 2020 ble delt ut under den siste sendingen fra bosettingsuken 2020.

Fant du det du lette etter?