Nasjonalt tilbud om digital norskopplæring for innvandrere

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) har inngått rammeavtaler med tre godkjente leverandører av digitale norskkurs, som alle kommuner nå har mulighet til å benytte seg av. 

Sist oppdatert: 21. mars 2024

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse har valgt leverandørene Lingu, Norasondegruppen AS og K2 Kompetanse AS, som skal hjelpe kommunene lykkes med digital språkopplæring for innvandrere. 

Det store antallet flyktningeankomster fra Ukraina de siste årene ført til både kapasitets- og kompetanseutfordringer i kommunene. Det nye nasjonale tilbudet om digital, lærerstyrt norskopplæring skal bidra til å øke kapasiteten og fleksibiliteten i kommunenes egne norskopplæringstilbud. Tilbudet er utarbeidet i samarbeid med Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) og på oppdrag fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet (Norge).

For mer informasjon om hva det nasjonale tilbudet er, og hvordan kommunene kan kjøpe norskkurs, les her: Nasjonalt tilbud om digital lærerstyrt norskopplæring | HK-dir (hkdir.no)

 

Fant du det du lette etter?