Doavis for voksenopplæringa

Doavis for voksenopplæringa er et samarbeidsprosjekt mellom likestillingssenteret Kvinneuniversitetet Norge (KUN) og Steinkjer Unge Kvinners Sanitetsforening. Målet har vært å utvikle Doaviser om temaer for deltakere på voksenopplæringa.

Oppsummering

 • Utfordring:

  • Nyankomne innvandrere skal lære mye på kort tid. De må forholde seg til et nytt språk og bli kjent med det norske samfunnet og normer og regler.  
  • Det kan være vanskelig å finne god informasjon om praktiske eller mer tabubelagte temaer.   

  Se video om prosjektet "Doavis for voksenopplæringa": 

 • Tiltak:

  Tre utgaver av Doavisa til deltakere voksenopplæringa med informasjon om tema de selv ønsker mer kunnskap om.  Steinkjer Voksenopplæring har vært pilot i prosjektet. Doavisa er en serie informasjonsplakater med relevant og god informasjon som henges opp inne på do på skolen. 

 • Resultat:

  Vi har utviklet tre utgaver av Doavisa med god og riktig informasjon om tema som deltakerne på voksenopplæringa selv ønsker mer kunnskap om. Doavisa henger på toalettene slik at elevene kan lese i ro og fred. I 2023 har vi fått midler til å oversette Doavisa til flere språk, så snart kan mange deltakere på voksenopplæringa også lese den på sitt morsmål. Doavisa brukes også inn i undervisningen.  

   

Sist oppdatert: 27. februar 2024

Se flere eksempler tagget med

Lære norsk, Flyktninger
Doaviser for voksenopplæringa

Mål og målgruppe 

Målet med prosjektet har vært å utvikle Doaviser med relevant og god informasjon om temaer som deltakerne på voksenopplæringa selv ønsker mer kunnskap om. 

Om tiltaket 

Nyankomne innvandrere skal lære mye på kort tid. De må forholde seg til et nytt språk og bli kjent med det norske samfunnet og normer og regler. Det kan være vanskelig å finne god informasjon om praktiske eller mer tabubelagte temaer.  Likestillingssenteret KUN og Steinkjer unge kvinners sanitetsforening har derfor, i samarbeid med Steinkjer Voksenopplæring, utviklet tre utgaver av Doavisa. Avisa har god og riktig informasjon om tema som deltakerne på Voksenopplæringa selv ønsker mer kunnskap om. Tema for avisene er privat økonomi, foreldreskap og psykisk helse. Doavisa henger på toalettene slik at elevene kan lese I ro og fred. I 2023 har vi fått midler til å oversette Doavisa til flere språk, så snart kan mange deltakere på voksenopplæringa også lese den på sitt morsmål. Doavisa brukes også inn i undervisningen 

Organisering, samarbeid og økonomi 

Prosjektet er et samarbeid mellom likestillingssenteret KUN og Steinkjer Unge Kvinners sanitetsforening. Sammen har de utviklet Doaviser til både ungdomsskole og videregående skole i tillegg til Voksenopplæringa. Steinkjer Voksenopplæring har vært pilot i prosjektet og deres deltakerråd har bidratt inn i utvikling av inn hold og tema på de tre utgavene av Doavisa som vi har utviklet til voksenopplæringa. Prosjektet er finansiert av IMDi over tilskuddsordningen Integreringsarbeid i regi av frivillige organisasjoner. 

Slik kommer du i gang 

 • Voksenopplæringer som ønsker å ha Doavisa på sin skole kan gå til  denne nettsiden (kun.no) for å printe ut de tre utgavene av Doavisa som er utviklet for voksenopplæringa 

Vedlegg

Doavis for voksenopplæringen på kun.no

Kontaktinformasjon

Linn BylundSeniorrådgiver, likestillingssenteret KUN

Mobil: 970 99 667

e-post: Linn.bylund@kun.no

Fant du det du lette etter?