10 000 ukrainske flyktninger bosatt i år

Onsdag denne uken nådde vi 10 000 bosatte ukrainske flyktninger i år. Siden krigen i Ukraina brøt ut, har 37 032 fordrevne ukrainere blitt bosatt i Norge av til sammen 354 kommuner over hele landet.

Sist oppdatert: 25. mai 2023

– Norske kommuner har lagt ned en kjempeinnsats i arbeidet med å få bosatt ukrainske flyktninger. Lokalsamfunnenes evne og vilje til å ta hånd om nye flyktninger er helt avgjørende for å lykkes med det viktige arbeidet med å bosette og integrere flyktninger, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap).

– Aldri har det blitt bosatt så mange flyktninger så raskt. Det er historisk. Og nå ser vi også at kommunene evner å stå i det over tid, sier konstituert direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), Lisbeth Fransplass Røren.

Kommunene har i snitt bosatt over 500 flyktninger fra Ukraina hver eneste uke hittil i år. Nesten 4 000 ukrainske flyktninger med kollektiv beskyttelse er på vei til å bli bosatt i en kommune i de nærmeste ukene. Det er ventet at bosettingen vil bli høy også resten av året.

– Mange kommuner har funnet gode og kreative løsninger for å komme i mål med bosettingen. Innsatsen som kommunene gjør for bosetting og integrering av flyktninger i Norge vil bli minst like viktig i året som kommer. IMDi vil fortsette å veilede og støtte kommunene i dette arbeidet, sier Fransplass Røren.

Fant du det du lette etter?