Lerøy Norway Seafoods AS er Norges beste på etnisk mangfold

Fiskefabrikken på Melbu i Vesterålen vant i dag hedersprisen Årets mangfoldsvirksomhet. Juryen mener virksomheten kan tjene som ledestjerne og inspirasjonskilde for andre.

Sist oppdatert: 19. november 2021

Fabrikkleder i Lerøy Norway Seafoods AS, Jørn-Åge Stikholmen, ble veldig rørt da det gikk opp for ham at de hadde vunnet.

– Vi har jobbet bevisst og ubevisst med mangfold i veldig mange år, og gradvis gjort det til en integrert del av vår strategi, sier han.

Mange av lederne har innvandrerbakgrunn

Mangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Prisen ble delt ut av direktør for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), Libe Rieber-Mohn, under IMDis årskonferanse i dag. Hun mener arbeidsgivere har et spesielt ansvar:

– Innvandreres utdanning og kompetanse blir fremdeles ikke nok verdsatt i det norske arbeidslivet. Lerøy er heldigvis et eksempel på det motsatte. De jobber strategisk med mangfold, og over halvparten av deres ansatte i lederstillinger har innvandrerbakgrunn. Det imponerer, sier Rieber-Mohn.

På dagens nasjonale prisutdeling vant Lerøy gull i kategorien mellomstore og store virksomheter, mens VestfoldLAB AS fra Vestfold og Telemark vant gull i kategorien små virksomheter. Lerøy gikk til slutt av med hedersprisen «Årets mangfoldsvirksomhet».

Norskopplæring og fagbrev for ansatte

Av de ansatte i Lerøy er 68 prosent flerspråklige. Prisvinneren legger til rette for at disse kan ta fagbrev, og de blir også tilbudt norskkurs i samarbeid med Folkeuniversitetet.

– Ledelsen er opptatt av å tilrettelegge for faglig utvikling og trivsel. At vi nå er kåret til Årets mangfoldsvirksomhet, viser jo at den jobben vi gjør blir lagt merke til. Det er noe vi setter stor pris på, avslutter Stikholmen.

Nasjonale prisvinnere Mangfoldsprisen 2021

Små virksomheter

Gull: VestfoldLAB AS (Vestfold og Telemark)

Sølv: Skoglyvegen barnehage AS (Trøndelag)

Bronse: Martin Walderhaug eftf. AS (Møre og Romsdal)

Mellomstore og store virksomheter

Gull: Lerøy Norway Seafoods AS (Nordland)

Sølv: Oda Norway AS (Oslo)

Bronse: Semine AS (Agder)

Årets mangfoldsvirksomhet: Lerøy Norway Seafoods AS (Nordland)

Fant du det du lette etter?