Lansering av rapporten «Negativ sosial kontroll på skolen»

IMDi inviterer til frokostseminar og lansering av rapporten «Negativ sosial kontroll på skolen»

Sist oppdatert: 9. juni 2024

Tidspunkt

7. juni 2024 09.00-10.15 Legg i kalender

Sted

IMDi Se på kart

Påmelding Ekstern lenke

Last ned og les rapporten

Program:

  • 08.30: Dørene åpnes. Enkel servering og mingling
  • 09.00: Velkommen v/IMDi
  • 09.10: Presentasjon av rapporten v/forskere PROBA
  • 09.40: Spørsmål fra publikum
  • 09.45: Hvordan forebygge ufrivillig utenlandsopphold v/IMDis Fagteam
  • 10.10: Takk for i dag!

På oppdrag for IMDi har Proba samfunnsanalyse undersøkt hvordan negativ sosial kontroll kan utspille seg mellom elever på skolen. De har undersøkt hvordan slik kontroll utspiller seg, hvem som utøver og utsettes for slik kontroll, og hvorfor og hvordan slik kontroll utløses. Det er også sett på elevers, skoleansattes og andres begrepsbruk, og hvordan og hvorvidt negativ sosial kontroll skiller seg fra mobbing og andre former for uønsket adferd. Videre er det sett på hvordan skolene håndterer negativ sosial kontroll mellom elever, og hvorvidt dette sees i sammenheng med bestemmelsene i opplæringsloven §9A om retten til et trygt og godt skolemiljø.

Forskerne fra Proba vil presentere funnene, og gi eksempler og anbefalinger på god praksis i skolenes arbeid med å forebygge og håndtere negativ sosial kontroll mellom elever.
IMDis Fagteam for forebygging av negativ sosial kontroll og æresrelatert vold vil deretter med bakgrunn i Beredskapsbrev 2024 gi råd for hvordan forebygge ufrivillig utenlandsopphold og hvordan skolen kan være en arena for håndtering og oppfølging av utsatte elever.

Arrangementet er åpent for alle og for fysisk deltakelse må du melde deg på. Arrangmentet vil også strømmes på denne siden.

Fant du det du lette etter?