Aktuelt nå

Søkekriterier (åpne / lukke)
Arkivert

Gammelt innhold vises ikke i utlistingen. Huk av for å vise funn fra arkiverte nyheter.

Oversikter
244 sak(er)
  • Aktuelt

    En åpen og inkluderende debattkultur

    IMDi lanserer en kampanje som skal bidra til en inkluderende debattkultur blant unge. Hatytringer, falsk informasjon, deling av informasjon og kildebruk er sentrale elementer i kampanjen.

    7. mai 2024

  • Aktuelt

    1. terminutbetaling for tilskudd

    Mandag 8. april gjennomførte IMDi 1. terminutbetaling. Utbetalingen inneholder tilskudd for tilskuddsordningene integreringstilskudd, særskilt tilskudd, ekstratilskudd og norsktilskuddsordningene.

    11. april 2024

  • Aktuelt

    Oppvekstprofilene 2024

    Oppvekstprofilene 2024 lanseres 17. april 09.00 med et frokostseminar i Helsedirektoratets lokaler på Storo. Registrering og lett servering fra kl. 08.30.

    14. mars 2024

  • Aktuelt

    47 millioner til norskopplæring for innvandrere

    Tilskuddsordningen skal gi et fleksibelt tilbud til innvandrere som trenger å styrke norskferdighetene sine, ved at de får et begrenset antall timer gratis norskopplæring.

    14. mars 2024

  • Aktuelt

    Utvalgte funn fra Integreringsbarometeret

    Andelen i befolkningen som er positive til hvordan det går med integreringen, har økt siden starten av krigen i Ukraina. Det viser IMDis integreringsbarometer fra 2023.

    16. februar 2024

  • Aktuelt

    Språk som døråpner og portvokter Frokostseminar

    Gikk du glipp av seminaret den 24. januar? Sammen med Språkrådet og Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) inviterte vi til refleksjon og kunnskapsdeling om norskopplæring og integrering. Nå kan du se opptak av seminaret.

    1. februar 2024

  • Aktuelt

    Fra minoritetsrådgiver til mangfoldsrådgiver

    IMDis minoritetsrådgivere har siden 2008 hjulpet unge som er, eller står i fare for, å bli, utsatt for negativ sosial kontroll og æresrelatert vold. Nå bytter de navn til mangfoldsrådgiver.

    13. desember 2023

  • Aktuelt

    Vinnere av Mangfoldsprisen 2023

    Norsk barnebokinstitutt ble tildelt den nasjonale mangfoldsprisen i kategorien små virksomheter, og Strawberry AS fikk prisen i kategorien mellomstore og store virksomheter. 

    29. november 2023

  • Aktuelt

    Kompetanse for fremtiden

    Behov for justering av tiltak for innvandrere med lave norskferdigheter og lite formell kompetanse.

    16. november 2023

  • Aktuelt

    Regjeringen vil få ukrainere raskere ut i jobb

    Høye ankomster av fordrevne ukrainere gjør at botiden i asylmottak vil øke, varslet regjeringen i en pressekonferanse med UDI og IMDi tirsdag. Samtidig ønsker regjeringen å spisse introduksjonsprogrammet slik at flere kan komme raskere i jobb.

    24. oktober 2023

  • Aktuelt

    Må skaffe flere mottaksplasser og øke bosettingstakten

    UDI må nå øke mottakskapasiteten med nærmere 3.000 plasser som følge av høye ankomster av ukrainske flyktninger. Samtidig varsler IMDi at dette medfører at bosettingstakten også må trappes opp. 

    11. oktober 2023

  • Aktuelt

    Ny kompetansepakke er lansert

    IMDI lanserer nå en ny digital kompetansepakke til bruk for programrådgivere og andre som jobber med introduksjonsprogrammet. Kompetansepakken heter «Godkjenning av utenlandsk utdanning».

    21. juni 2023

  • Aktuelt

    Flere positive til bosetting av flyktninger i egen kommune

    Flere ønsker at hjemkommunen deres skal bosette flere flyktninger, enn før krigen i Ukraina brøt ut, viser en ny undersøkelse. I november 2021 var det 44 prosent som ønsket dette. I mars 2023 hadde denne andelen økt til 58 prosent.

    7. juni 2023

  • Aktuelt

    10 000 ukrainske flyktninger bosatt i år

    Onsdag denne uken nådde vi 10 000 bosatte ukrainske flyktninger i år. Siden krigen i Ukraina brøt ut, har 37 032 fordrevne ukrainere blitt bosatt i Norge av til sammen 354 kommuner over hele landet.

    25. mai 2023

  • Aktuelt

    Konstituert direktør i IMDi

    Lisbeth Fransplass Røren er konstituert direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) fra 2. mai og frem til 31. august i år.

    3. mai 2023

  • Aktuelt

    Kompetansepakke Migrasjonshelse er tilgjengelig

    IMDi har lansert den digitale kompetansepakken Migrasjonshelse. Det er den tredje kompetansepakken for programrådgivere og andre som jobber med introduksjonsprogrammet.

    21. februar 2023

  • Ny rapport:

    Tiltak i introduksjonsprogrammet i 2021

    I 2021 var det til sammen 10 595 deltakere i introduksjonsprogram i Norge. De fleste deltok i opplæring i norsk og samfunnskunnskap og utdanningsrettede tiltak i introduksjonsprogrammet.

    27. september 2022

  • Ny rapport:

    Mangfold i statlig sektor

    Statlig sektor har kommet et stykke på vei, men har fortsatt et godt stykke igjen å gå før politiske mål om mangfold er innfridd. Det er en av konklusjonene i rapporten, som er utført av Oxford Research i samarbeid med NTNU Samfunnsforskning.

    14. september 2022

  • Ny rapport:

    Kommuneundersøkelsen 2021

    IMDis kommuneundersøkelse er en årlig undersøkelse som gir innblikk i hvordan kommuner arbeider med integreringsoppgaver og hvordan de oppfatter IMDi som samarbeidspartner.

    5. september 2022

  • Ny rapport:

    Indikatorer for integrering. Status og utviklingstrekk i 2022

    For å lykkes med integreringen er det viktig at beslutningstakere, fagfolk og allmenheten har tilgang til et solid kunnskapsgrunnlag, slik at politiske prosesser og offentlige debatter blir mest mulig faktabaserte. IMDi utarbeider derfor årlig en...

    30. august 2022

  • Aktuelt nå:

    Nasjonal opplæring for endringsagenter (ekstern lenke)

    I høst starter de regionale ressurssentrene om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging (RVTS) en ny runde av sin nasjonale endringsagentopplæring om forebygging av negativ sosial kontroll og æresrelatert vold for ressurspersoner i frivillige...

    25. august 2022

  • Ny rapport:

    Hverdagsintegrering

    Fafo har på oppdrag fra IMDi gjennomført en pilotundersøkelse i innvandrerbefolkningen om tillit, tilhørighet, deltakelse og diskriminering. Rapporten ble lansert under et webinar i IMDi 24. august. Nå kan du se opptak fra webinaret.

    24. august 2022

  • Ny rapport:

    Individrapportering Jobbsjansen 2021

    79 prosent av deltakere som fullførte Jobbsjansen i 2021 gikk over til jobb eller utdanning. Det er det beste resultatet i ordningens historie, og en økning på 5,5 prosentpoeng sammenlignet med 2020. Dette kommer fram i analyse Ideas2evidence har...

    19. august 2022

  • Aktuelt nå:

    Er din kommune god på bosetting og integrering?

    IMDi inviterer kommuner i landet som bosetter flyktninger til å foreslå seg selv som kandidat til å vinne årets bosettings- og integreringspris. Prisen skal speile det gode arbeidet som ble lagt ned i fjor.

    18. august 2022

  • Nye maler:

    Forenklet integreringsplan for personer med kollektiv beskyttelse

    Personer med kollektiv beskyttelse som deltar i introduksjonsprogram kan ha én samlet integreringsplan for deltagelse i introduksjonsprogram og opplæring i norsk. Kommunene kan velge mellom malen "forenklet integreringsplan med norskplan" og "forenklet...

    15. august 2022

  • Påmeldingsfrist 1. september:

    Kurs for veiledere i karrierekompetanse, introduksjonsprogrammet (ekstern lenke)

    Denne høsten kan veiledere som skal planlegge og gjennomføre timene i karrierekompetanse i "Livsmestring i et nytt land" delta på et kompetansehevingskurs i regi av Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Kurset består av seks digitale samlinger fra...

    12. august 2022

Vis flere